Drought Code
I dag
I morgen
Om to dager

Drought Code (DC)

Drought Code (DC) er en del av den generelle skogbrannfareindeksen. DC beskriver innhold av fuktighet i vegetasjon som har dype røtter, tilsvarende store trær. Denne vegetasjonen påvirkes ikke så mye av været fra dag til dag, men vil over tid varierer om det er nedbør eller ikke.

Værparametrene som brukes til å beregne DC er lufttemperatur og nedbør. DC reagerer på langsiktig endring av fuktighet. Hvis det ikke er nedbør så øker DC sakte, mens den reduseres ved nedbør.

Fargeskalaen til DC er noe forenklet i forhold til fargeskalaen for skogbrannfareindeksen. Forskjellen er at vi bare bruker én grønnfarge for ‘liten fare’, ellers er resten er likt.

Følg alltid rådene fra lokale myndigheter

Skogbrannfareindeksen er et hjelpemiddel i en totalvurdering av den lokale skogbrannfaren. Farevarsler og advarsler fra lokale myndigheter vil alltid overstyre indeksen og skal tas hensyn til, selv ved lav skogbrannfareindeks. Da er gjerne de faktiske forholdene mer utfordrende enn det skogbrannfareindeksen viser.

Husk at det er et generelt forbud mot å gjøre opp ild i tidsrommet mellom 15. april og 15. september. Utenom dette tidsrommet plikter enhver å vise aktsomhet ved aktiviteter som kan føre til brann.

Flere komponenter av skogbrannfareindeksen kan finnes her: FWI, FFMC, DMC, og ISI.